Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu: "Să comemorăm victimele Holocaustului prin educare”

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția Comunicare și Relații Publice a Parlamentului Republicii Moldova a emis un comunicat de presă în care anunță că președintele Legislativului, Andriarn Candu, a făcut o declarație de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. În declarația făcută în Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului, președintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că "după mulți ani, Moldova și-a acceptat, de rând cu alte state occidentale, partea întunecată a istoriei".

"În memoria celor 6 milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului, fiecare dintre noi avem obligații — să nu uităm istoria noastră și să nu permitem vreodată din nou violența și exterminarea oamenilor pe criterii etnice, religioase, de sănătate sau oricare altele.

După mulți ani, Moldova și-a acceptat, de rând cu alte state occidentale, partea întunecată a istoriei. Aceasta înseamnă un prezent mai sigur și un viitor mai bun pentru toți locuitorii țării", a declarat președintele Parlamentului de la Chișinău.

După care el s-a referit la felul în care sunt reflectate în programelor școlare atrocitățile celui de-Al Doilea Război Mondial.

Дети, освобожденные из концентрационного лагеря Освенцим. Кадр из хроники Освобождение Освенцима. Вторая мировая война 1939-1945 годов. - Sputnik Moldova
Societate
Cum erau exterminate națiunile: 1,5 milioane de victime ale Holocaustului

"Copiii noștri învață în școli despre atrocitățile din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial față de evrei și romi, învață despre cei 79 de concetățeni Drepți între popoare, pentru că nu au cedat propagandei care intoxică cu ură și au avut curajul să salveze, riscându-și propria viață, alte vieți. Copiii noștri învață și din greșelile noastre, chiar și din cele mai rușinoase și dureroase. Ele trebuie recunoscute fără rezerve, pentru a nu fi repetate.

Este timpul să educăm noile generații că lupta împotriva intoleranței, antisemitismului și xenofobiei, discriminării, rasismului este o obligație a fiecăruia dintre noi", a menționat Andrian Candu.

În finalul declarației făcută publică de Direcția Comunicare și Relații Publice a Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a făcut și un apel: "Să comemorăm victimele Holocaustului prin educare".

Fluxul de știri
0