Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova, atractivă pentru imigranții care vor să-și întemeieze o familie

© Sputnik / Miroslav RotariOlga Poalelungi
Olga Poalelungi - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape jumătate dintre imigranții care se stabilesc în Republica Moldova vine la noi pentru a-și întemeia o familie. Constatarea îi aparține directoarei Biroului de Migrație și Azil, Olga Poalelungi, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova.
Moldova, atractivă pentru imigranții care vor să-și întemeieze o familie

 

Directoarea Biroului de Migrație și Azil, Olga Poalelungi, a anunțat că în Republica Moldova sunt înregistrați oficial aproximativ 199 de mii de imigranți. Aceștia aleg țara noastră datorită amplasării geopolitice, susține Olga Poalelungi.

„Suntem foarte interesant așezați. Noi suntem în apropiere imediată de statele Uniunii Europene. Și această proximitate ne face foarte atractivi și din perspectiva afacerilor", a declarat Olga Poalelungi.

Foarte mulți străini stabiliți la noi au întemeiat o familie, adică 49%, mai arată datele Biroului de Migrație și Azil.

„Noi avem foarte mulți imigranți din statele din apropiere, cum ar fi din CSI. Mă refer la Federația Rusă, Ucraina, dar avem și din Israel, România. Apoi sunt cei din Turcia și Statele Unite", a mai spus Olga Poalelungi.

Ea a mai afirmat că 64% din imigranți locuiesc în mediul urban, iar restul în mediul rural.

 

Fluxul de știri
0