Ne putem oare proteja de gripă? Vezi rezultatele unui studiu recent

© Sputnik / Владимир Трефилов / Trecere la banca de fotografiiGripă
Gripă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Nu putem fi protejați de gripă, chiar dacă ne ţinem mai departe de cineva care strănută sau tușește

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Mai nou, un studiu arată că viruși de gripă pot fi transmiși prin „simpla respirație".

Sheryl Ehrman, co-autorul studiului, a declarat că descoperirile făcute de echipa sa demonstrează că păstrarea suprafețelor curate, spălare mâinilor și evitarea oamenilor care tușesc nu oferă protecție completă contra gripei.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care stau acasă atunci când sunt bolnavi minimalizează riscul de a răspândi boala.

Vaccin - Sputnik Moldova
Gripa nu mai este un pericol! Vezi de ce

Au fost examinați 142 de oameni bolnavi de gripă, care au fost puși într-o „mașină" capabilă să detecteze virușii din respirația lor. Timp de 30 de minute, participanții au respirat, au vorbit, au tușit și au strănutat atunci când simțeau nevoia.

„Am descoperit că cei bolnavi de gripă, au contaminat aerul din jurul lor doar prin respirație, fără să strănute sau să tușească", a explicat autorul principal, profesorul Donald Milton.

Oamenii de știință au mai descoperit că particulele de aer infectat, erau mai virulente în primele zile. Rezultatele studiului mai arată că strănuturile nu răspândesc mai mulți viruși decât tusea.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că riscurile de contaminare cu gripă sunt mai mari decât se credea, nu și iminente. Chiar o simplă mască de protecție a respirației ar fi de mare folos.

Fluxul de știri
0