Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

FIFA 2018 dă dureri de cap Moscovei

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFIFA 2018
FIFA 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Businessmanii, care speră să obțină profituri exagerate în perioada desfășurării Mondialului fotbalistic, vor fi sancționați dur

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Agenția Federală de Turism din Rusia (Rosturism) a publicat o ”listă neagră” a hotelurilor cu „camere supraevaluate" pentru perioada în care țara va găzdui Campionatul Mondial FIFA 2018. Lista cuprinde 41 de localuri din Moscova, Volgograd, Rostov pe Don, Samara, Kaliningrad și Krasnodar.

„În unele cazuri, prețurile pentru cazare au crescut de 2,6 ori sau chiar mai mult", a declarat pentru jurnaliști Oleg Safonov, șeful Rosturismului, citat de Sputnik.

Potrivit lui, informația a fost transmisă autorităților responsabile pentru lupta antimonopol și pentru protecția consumatorilor — ”în vederea luării de măsuri". 

Safonov a amintit că plafonul prețurilor pentru serviciile hoteliere în perioada de desfășurare a CM 2018 a fost stabilit cu un an în urmă. Pe cei care nu-l respectă îi așteaptă amenzi usturătoare.

Rospotrebnadzor a mai comunicat că, din acest moment și până la sfârșitul competiției, este funcțională o linie telefonică fierbinte special destinată semnalelor privind prețurile umflate pentru servicii hoteliere. 

Fluxul de știri
0