Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu este o glumă: Moldovenii beți la volan vor spăla cadavre – o cer autoritățile

© Sputnik / Валерий Титиевский / Accesați arhiva multimediaCadavru la o morgă
Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Propunerea ca șoferii prinși beți la volan să fie obligați să muncească la morgă a fost lansată oficial de Inspectoratul Național de Probațiune și este mediatizată de către Inspectoratul Național de Patrulare.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Potrivit angajaților Inspectoratul Național de Probațiune, amenda de 47 de mii de lei nu-i prea sperie pe conducătorii auto care urcă băuţi la volan. Numărul de sancţiuni pe acest articol, a crescut în 2017 cu 700 și a ajuns până la trei mii de cazuri.

„Doar majorarea cuantumului de amendă nu a dat rezultatul şcontat. Dacă persoana este prinsă a doua sau a trei dată în stare de ebrietate la volan atunci ar putea să fie privat pe viaţă de a conduce mijlocul de transport", a spus Ghenadie Cioban, şef adjunct al Inspectoratului de Probaţiune, adăugând că „asta merită, aţi văzut ce se petrece pe drumuri din cauza lor. Ar fi o pedeapsă cât de cât adecvată să vadă care ar fi consecinţele”.

Institutul Naţional de Probaţiune şi Ministerul Justiţiei au desfășurat miercuri o şedinţă publică, la care s-a discutat acest subiect, formulându-se şi luându-se în calcul propuneri pentru modificarea legislaţiei în acest sens.

Reprezentanţii Departamentul Instituțiilor Penitenciare susțin însă că fiecare caz trebuie examinat minuţios pentru a nu admite erori.

„Avem persoane condamnate la pedepsă de 6 luni în penitenciar de tip închis. Este clar că persoana dată stă cu persoane care au efectuat crime mai grave. Care ispăşesc pedeapsa în penitenciarul dat. Cred eu că de la asta statul nu are de câștigat”, a spus Ion Rusu, reprezentant DIP, potrivit sursei citate.

Despre necesitatea înăspririi pedepsei pentru șoferii cheflii a vorbit la ședința Guvernului și premierul Pavel Filip.

"Ultimele accidente pe care le-am vazut cu toţii au fost soldate cu oameni morţi din cauza şoferilor care erau în stare de ebriatate. Haideţi să facem o analiză, eu aştept de la voi propuneri şi dacă este cazul să înăsprim pedepsele", a spus premierul Pavel Filip

În prezent, pentru conducerea în stare de ebrietate în țară își ispășesc pedeapsa 279 de oameni.

Fluxul de știri
0