Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile

© Syda ProductionsСоциологический опрос
Социологический опрос - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea francezilor și nemților (65 la sută și 61 la sută), dar și 47 la sută dintre britanici și 37 la sută dintre polonezi consideră că sancțiunile pe care SUA vor să le impună companiilor europene care sunt partenerilor economici ai Federației Ruse sunt inadmisibile.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Statele Unite ale Americii au adoptat o lege care le permit autorităților acestei țări să aplice sancțiuni companiilor europene care desfășoară proiecte în domeniul gazelor naturale în comun cu Federație Rusă. În Uniunea Europeană oamenii au o opinie împărțită față de această intenție a americanilor.

Compania Ifop a efectuat un sondaj de opinie în rândurile cetățenilor UE în această chestiune. Potrivit cercetării sociologice, unii consideră că sancțiunile pe care SUA ar putea să le impună companiilor europene sunt inadmisibile. Alții — dimpotrivă. Ei afirmă că aceste sancțiuni trebuie aplicate chiar dacă aduc prejudicii companiilor europene.

Spre exemplu, majoritatea francezilor (65 la sută) consideră că sancțiunile pe care SUA instituite sunt inadmisibile și doar 14 la sută cred că acestea trebuie aplicate. De aceeași opinie este și majoritatea germanilor. 61 la sută sunt pentru, iar 20 împotrivă.

© SputnikSanctiuni SUA
Sanctiuni SUA - Sputnik Moldova
Sanctiuni SUA

Sondajul a fost realizat de compania Ifop în perioada 20 — 27 septembrie 2017. La el au participat 3228 de persoane chestionate cu vârsta de peste 18 ani. Eșantionul reprezintă populația după criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare în total pe țară constituie 3,1%, cu o probabilitate de încredere de 95%.

Fluxul de știri
0