Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri: UE, ajutor secret în negocierile pentru Brexit

© AFP 2024 / BEN STANSALLPeter Mandelson UE
Peter Mandelson UE - Sputnik Moldova
Abonare
În tratativele privind Brexit, Uniunea Europeană este ajutată confidențial

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. O scrisoare secretă trimisă de lordul Peter Mandelson lui Michel Barnier, reprezentantul Comisiei Europene la negocierea condițiilor Brexit, a fost făcută publică de Daily Mail.

Laburistul, membru al Camerei Lorzilor, a declarat loialitate pentru supraviețuirea proiectului european. Mendelson, care este și fost comisar european pentru Comerț, cu o pensie de 35 000 de lire sterline de la Bruxelles, a spus că este ”profund devotat” EU.

Britanicul a cerut o pauză ”înainte de a proceda la un schimb de păreri cu privire la negocierile asupra Brexit”.

El a promis de asemenea să-l informeze pe înaltul funcționar UE cu privire la procesele din politica britanică și opinia sa în legătură cu evoluția lor ulterioară.

Cancelaria lui Barnier a răspuns cu ”sincere mulțumiri”, dar, din corespondența obținută de la Comisia Europeană în conformitate cu Legea despre liberul acces la informație, nu este clar dacă cei doi s-au întâlnit personal.

Lordul Mandelson a mai adăugat că a avut o discuție pe același subiect cu vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Fluxul de știri
0