Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor putea munci oficial în Israel

© Sputnik / Юрий Кавер / Accesați arhiva multimediaИзраиль, Иерусалим
Израиль, Иерусалим - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul ia măsuri pentru asigurarea securității sociale a lucrătorilor moldoveni din Statul Israel

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova se vor putea angaja oficial în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilități din Israel. Executivul de la Chișinău a inițiat negocierile asupra Programului-pilot între Guvernele Republicii Moldova și Statului Israel cu privire la angajarea cetățenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilități din Israel. 

Флаг Израиля - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii care vor să plece în Israel trebuie să știe asta

Proiectul are drept scop respectarea drepturilor lucrătorilor migranți și combaterea migrației ilegale. În particular, moldovenii vor beneficia de instruiri profesionale și examinări medicale pe teritoriul Statului Israel. Programul-pilot prevede inițial angajarea a 300 de cetățeni moldoveni.

Guvernul a mai decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale. Astfel, migranții din cele două state vor putea depune cererea de stabilire a pensiei şi a altor prestaţii de asigurări sociale de la noul loc de reședință. 

Fluxul de știri
0