Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) Operațiune specială în Capitală: Au fost încătușați în plină stradă

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Șase tineri originari din raionul Hâncești au fost încătușați de polițiștii după ce au săvârșit mai multe jafuri în sectorul Buiucani al Capitalei

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Polițiștii din Capitală i-au reținut pe șase tineri, cu vârstele cuprinse 16 ani şi 23 ani, originari din raionul Hânceşti. Ei au fost încătușați pe strada Alba Iulia din şi escortaţi la Inspectoratul de poliţie Buiucani pentru documentare. Tinerii sunt suspectați de săvârşirea mai multor jafuri.

În cadrul audierilor, aceştia şi-au recunoscut vina. Oamenii legii au găsit asupra lor bunurile sustrase de la victime. Prejudiciul material cauzat constituie aproximativ 30 de mii de lei.

Potrivit Poliției, tinerii au fost implicați în cel puţin trei jafuri stradale, comise în sectorului Buiucani din Capitală. Aceştia îşi alegeau potențiala victimă în funcție de vârstă și gen. Ulterior o atacau prin surprindere deposedând-o de telefonul mobil, bani sau portmoneu.

Trei dintre cei reținuți sunt minori și sunt cercetaţi penal în stare de libertate, iar alți trei au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Oamenii legii au iniţiat mai multe cauze penale pentru jaf. Ei riscă închisoare pe un termen de la 3 ani până la 6 ani.

Fluxul de știri
0