Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reacția moldovenilor la interzicerea retransmisiei programelor rusești

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Мокану
Виктор Мокану - Sputnik Moldova
Abonare
Datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova arată că majoritatea moldovenii sunt împotriva închiderii programelor rusești
Reacția moldovenilor la interzicerea retransmisiei programelor rusești

Majoritatea moldovenilor nu susțin decizia autorităților privind interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor informative și de analiză rusești. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit cercetării, 64% dintre intervievați au declarat că sunt împotriva așa-zisei legi antipropagandă. Mai mult, ei spun că decizia nu-i va împiedica să urmărească programele rusești.

„Noi am considerat că subiectul interzicerii retransmisiei știrilor și a emisiunilor din Federația Rusă este o temă actuală. Uitați-vă, susțin aceste acțiuni doar 16%, în timp ce majoritatea, 64%, se pronunță împotrivă și consideră că inițiativa nu va avea rezultat. Fiecare a 5-a persoană nu a putut să se pronunțe", a declarat, preşedintele Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, Victor Mocanu, în timpul prezentării sondajului.

Cercetarea a fost realizată în perioada 2-18 ianuarie curent, pe un eșantion de 1783 de persoane. Amintim că prevederile legii antipropagandă, votată de Parlament la sfârșitul anului 2017, intră în vigoare pe 12 februarie. Începând cu această zi, radiodifuzorii din Republica Moldova vor putea transmite programe de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse doar în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Fluxul de știri
0