Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți angajați din structurile speciale au picat testul la poligraf

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaДетектор лжи
Детектор лжи - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile responsabile de aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat au fost audiate în Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. În Republica Moldova sunt înregistrați și activează trei poligrafologi, în cadrul autorităţilor cu drept de iniţiere a testării. Doi dintre aceștia lucrează în cadrul Centrului Naţional Anticorupţie și unul  — la Ministerul Afacerilor Interne. Datele au fost prezentate de către președintele Comisiei de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului, Tudor Gabur, în cadrul audierilor desfășurate de Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului.

Проверка на детекторе лжи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine sunt primii procurori care au trecut testul la poligraf

Pe parcursul anului trecut au fost efectuate 148 de teste la poligraf, 55 dintre acestea au avut rezultat negativ.

”În urma efectuării testării cu utilizarea detectorului comportamentului simulat, 26 de persoane nu au fost angajate în funcție”, a precizat raportorul.

Președintele Comisiei de Stat pentru Testări cu Utilizarea Poligrafului a menționat că în procesul de aplicare a detectorului sunt identificate și unele carențe. Pentru înlăturarea lor, în următoarea perioada va fi creat un grup de lucru pentru evaluarea cadrului legal existent și elaborarea unor propuneri de îmbunătățire a acestuia.

Președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a susținut inițiativa de eficientizare a legislației cu privire la aplicarea poligrafului pentru a evita contradicțiile care pot apărea în cadrul procesului de testare.

Deputații vor examina propunerile și le vor expune într-un proiect de decizie a Comisiei, care va fi votat în una dintre ședințele următoare.

Fluxul de știri
0