Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Vin cele mai grele geruri din această iarnă?

© Sputnik / Г. Копосов / Accesați arhiva multimediaВрач-физиолог Александр Завадовский на станции Восток
Врач-физиолог Александр Завадовский на станции Восток - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de miercuri, mercurul în termometre va coborî până la – 15 grade Celsius în nordul țării și până la -14 și -13 grade Celsius în centrul și sud.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. În zilele de marți și vineri va fi frig, dar gerurile vor fi suportabile: —1… —6 grade Celsius. Însă în următoarele două nopți, gerurile vor fi năprasnice: de până la —15 grade Celsius.

Emperor penguins in Antarctica. - Sputnik Moldova
Avertizarea meteorologilor: Lumea se află în pragul unei perioade glaciare

În același timp, specialiștii de la Serviciul Meteorologic de Stat nu prognozează precipitații pentru marți și miercuri, dar nici pentru restul săptămânii.

De joi însă, gerurile vor mai slăbi nițel, temperatura aerului variind între —1… —10 grade Celsius noaptea și +2… —3 grade Celsius ziua.

Vom menționa că gerul a făcut deja câteva victime. Doi oameni, unul din Făleşti şi altul din Anenii Noi, au murit în drum spre spital, după ce au fost găsiți degerați în stradă. Iar alți doi bărbați, de 57 și 64 de ani, din raioanele Hâncești și Ocnița, au ajuns la Spitalul de Urgență cu degetele de la picioare degerate.

Fluxul de știri
0