Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Demograf: Mii de oameni pleacă în fiecare an din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Sainsus
Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova pierde anual 2,5% din populație, acest fapt fiind cauzat de fenomenului masiv al emigrației - declarația a fost făcută de demograful Valeriu Sainsus, conferențiar universitar la Academia de Studii Economice din Moldova, în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova
Demograf: Anual din Moldova pleacă mii de oameni

„Eu consider că în ceea ce privește emigrația din Republica Moldova, este și o trăsătură profundă de globalizare. Pentru că, odată ce există libertatea mișcării, este și un drept al persoanei, dar atât timp cât va exista o discrepanță în dezvoltarea economică dintre țara de origine și statele din împrejurime, atât timp va exista și emigrația", a declarat Valeriu Sainsus.

Potrivit expertului, anual din țara noastră pleacă mii de oameni, ceea ce este destul de grav.

„Noi suntem o țară care a pierdut deja două generații. Anual, trebuie să spun că prin emigrație noi pierdem aproximativ 2,5% din totalul populației", a mai spus Valeriu Sainsus.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, acum două săptămâni, Biroul Migrație și Azil a publicat mai multe date statistice în care arată că, în 2016, aproximativ 760 de mii de moldoveni au plecat peste hotare, iar jumătate din ei nu s-au mai întors înapoi. 

Fluxul de știri
0