Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis! Vezi cine va repara clădirea Președinției

© Sputnik / Мирослав РотарьPreședenție
Președenție - Sputnik Moldova
Abonare
Reparația instituției a fost încredințată unei companie străine

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Clădirea Președinției va fi reparată de compania de construcții Sonbay.

Clădirea Președinției Republicii Moldova va fi reparată de o companie de construcții din Ankara. „Sonbay" a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA).

„Reparația instituției prezidențiale reprezintă o donație oferită poporului Republicii Moldova din partea poporului turc", a precizat pentru presa locală Ambasada Republicii Turcia la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova menționa anterior că a convenit cu președintele Recep Tayyip Erdoğan că sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Solicitarea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost aprobată în iulie 2017 de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În decembrie 2017, Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) a desfășurat o licitație, la care au participat trei companii turcești.

Potrivit Ambasadei Turciei la Chișinău, compania „Sonbay" a câștigat licitația oferind cel mai mic preț pentru lucrările de reparație. Decizia statului turc a fost comunicată autorităților moldovenești, toate procedurile fiind realizate în mod transparent.

Fluxul de știri
0