Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gerul face victime în Moldova. Doi oameni au murit

© Sputnik / Pavel LisitsynУчастница рождественского полумарафона "У Ганиной Ямы" в пригороде Екатеринбурга
Участница рождественского полумарафона У Ганиной Ямы в пригороде Екатеринбурга - Sputnik Moldova
Abonare
Doi oameni au murit din cauza gerului în Moldova, alte două persoane au fost internate cu degerături, iar șapte – cu hipotermie

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Două persoane au decedat din cauza gerului. Potrivit informațiilor prezentate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, victimele, una din Fălești și Alta din Anenii Noi, au fost găsite în stradă în stare de inconștiență. 

La fața locului s-au deplasat echipele de la Urgență. Medicii au constatat că victimele se află în stare extrem de gravă, cu indicii hemodinamici instabili. În pofida măsurilor întreprinse de medici, aceste persoane nu au mai putut fi salvate și au decedat în drum spre spital.

Alte două persoane, doi bărbați în vârstă de 57 ani și 64 ani din raioanele Hâncești și Ocnița, au fost internate cu degerături la picioare. 

Totodată, șapte persoane au fost diagnosticate cu hipotermie, printre care o adolescentă de 15 ani, care a fost găsită noaptea în stradă de către trecători. Aceștia au anunțat imediat Serviciul 903. 

Majoritatea pacienților înregistrați cu hipotermii sunt din familii vulnerabile, doi dintre aceștia sunt fără adăpost și erau în stare de ebrietate.

Fluxul de știri
0