Statisticile șocante ale anului 2017: Un miliardar la fiecare două zile

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Anul trecut, numărul posesorilor de averi cu expresie valorică din nouă și mai multe cifre a ajuns la 2043

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Datele au fost făcute publice de organizația filantropică și umanitară Oxfam în studiul pregătit pentru Forumul economic mondial de la Davos.

Conform autorilor, activele totale ale ”clubului pungilor groase” au crescut în 2017 cu 762 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că 82 la sută din valorile mondiale sunt acum în posesia unui procent din populația globului.

Totodată, condiția materială a 3,7 miliarde de persoane sărace nu s-a schimbat în bine. Acești oameni dispun, în ansamblu, de tot atâtea mijloace ca și 42 dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

Averile miliardarilor au crescut stabil, între 2006 și 2015, cu câte 13% procente anual, de șase ori mai rapid decât salariile muncitorilor (+2%).

© Sputnik / Роман Денисов / Accesați arhiva multimediaIahtul miliardarului rus Andrei Melnicenko
Iahtul miliardarului rus Andrei Melnicenko - Sputnik Moldova
Iahtul miliardarului rus Andrei Melnicenko

Raportul Oxfam s-a sprijinit pe datele Credit Suisse și Forbes, precum și pe chestionarea a 70 de mii de oameni din 10 țări ale lumii.

Fluxul de știri
0