Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii de microbuze vor fi sancționați drastic. Vezi pentru ce vor primi amenzi

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Amenzile pentru șoferii și patronii de microbuze au crescut considerabil în acest an. Vezi pentru ce vor fi amendați cu până la 40 de mii de lei

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Amenzile pentru efectuarea transportului rutier ilegal de persoane au crescut considerabil. În Monitorul Oficial au fost publicate noile amendamente la Codul Contravențional, care se referă la majorarea considerabilă a amenzilor pentru transportatorii care activează ilegal. 

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mașinile de tip microbuz ar putea fi interzise în Moldova

Potrivit modificărilor la Codul Contravențional, amenzile au crescut până la 40 de mii de lei.

Astfel, efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere echipate cu mai puțin de 9 locuri scaune, inclusiv locul șoferului, fără a fi înregistrat oficial în condițiile Codului transporturilor rutier, se va sancționa cu amendă de la 10 mii de lei la 12,5 mii de lei cu sau fără aplicarea a 4 puncte de penalizare aplicate persoanei fizice și cu o amendă de la 25 de mii la 30 de mii de lei aplicată persoanei juridice. 

În cazul vehiculelor echipate cu mai mult de 9 locuri pe scaune, amenda va fi de la 12,5 mii la 15 mii de lei cu sau fără 6 puncte de penalizare pentru persoanele fizice și de la 32,5 mii la 40 de mii de lei – pentru persoanele juridice. 

Au crescut și amenzile pentru transportul ilicit de mărfuri. Astfel, efectuarea transportului rutier de mărfuri contra cost, fără a fi înregistrat oficial în condițiile Codului transporturilor rutier se va sancționa cu amendă de la 7,5 mii la 10 mii de lei cu sau fără aplicarea a 4 puncte de penalizare aplicate persoanei fizice și cu o amendă de la 22,5 mii de lei la 25 de mii de lei aplicată persoanei juridice.

Vor fi aplicate amenzi și în cazul efectuării transportului rutier de persoane prin servicii regulate la alte ore de pornire sau pe alt itinerar, decât cele prevăzute în graficul de circulație, cu excepția curselor suplimentare. Astfel, se sancționează cu amendă de la 1500 de lei la 3000 de lei cu sau fără aplicarea a 2 puncte de penalizare pentru persoanele fizice și cu amendă de la 7,5 mii de lei la 10 mii de lei – pentru persoanele juridice.

Fluxul de știri
0