Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ignorarea pluralismului de opinii reprezintă un atac asupra democrației

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Țurcan
Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Limitarea accesului cetățenilor la diverse opinii exprimate prin intermediul mass-media este un atac direct la adresa democrației. Concluzia aparține deputatului socialist Vladimir Țurcan
Ignorarea pluralismului de opinii reprezintă un atac asupra democrației

Pluralismul de opinii și politic este esențial pentru democrație. Cu toate acestea, legea anti-propagandă încalcă abuziv acest principiu democratic, care stă la baza unui stat de drept.  Opinia a fost exprimată de Vladimir Țurcan, deputat al fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Moldova, într-un interviu realizat de jurnalista Maria Dimineț.

"Pluralismul de opinii este esențial într-o societate democratică. Cetățeanul ascultă diferite opinii și își face propriile concluzii. El decide din ce surse se informează. Mai mult, care este rostul acestei interdicții, în condițiile în care internetul este o sursă de informație utilizată pe larg de moldoveni. Prin intermediul rețelelor sociale, internet putem avea acces la orice informație".

Vladimir Țurcan a precizat că un proiect similar, care prevedea interzicerea emisiunilor analitice și informative rusești, a fost prezentat în cadrul unei conferințe internaționale în 2015. Documentul a fost criticat însă de către reprezentanții organizațiilor internaționale și experți independenți, prezenți la dezbateri. Proiectul a fost catalogat drept un atac asupra valorilor democratice.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0