Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Ce le-a urat moldovenilor de Bobotează președintele Dodon

© Photo : Igor DodonBoboteaza sau Botezul Domnului 2018
Boboteaza sau Botezul Domnului 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe moldoveni cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului - iată ce le-a urat

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului". El i-a felicitat pe creștinii ortodocși din Republica Moldova cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos.

”Cu apa sfinţită în biserici stropim prin case pentru a alunga tot răul. Tot mai răspândit este scăldatul de Bobotează. Este extrem de important să ne curățim inimile şi sufletele, devenind mai buni, mai mărinimoși, mai răbdători față de cei apropiați. Îi felicit pe toţi locuitorii Moldovei cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului nostru Iisus Hristos! Apa de Bobotează să ne aducă tuturor sănătate și bucurie!”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 
Slujba Aghesmei Mari se săvârşeşte atât în ajunul Bobotezei, când se sfinţeşte apa cu care preoţii binecuvântează apoi casele credincioşilor, cât şi în ziua Bobotezei, când se sfinţeşte Agheasma pe care credincioşii o iau la casele lor, pentru tot anul, informează ortodox.md.

Agheasma Mare se păstrează la loc de cinste, în vase curate. Agheasma se consumă timp de opt zile la rând, mai ales de la ajunul Bobotezei până la Odovania praznicului.

Fluxul de știri
0