Recompensă fabuloasă oferită de Guvernul Malaieziei pentru găsirea unei epave

© RIA Novosti / Elena PokhomovaBoeing
Boeing - Sputnik Moldova
Abonare
Găsirea unui avion dispărut ți-ar putea umple buzunarele cu Benjamini

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Guvernul Malaieziei a demarat o nouă campanie de căutare a rămășițelor avionului comercial dispărut fără urmă.

Cel care va da de epava avionului malaiezian Boeing 777 va pune în buzunar câteva milioane de dolari.

Avionul Boeing 777 cu numărul de zbor 370 a dispărut în martie 2014 deasupra Oceanului Indian. La bord se aflau 239 de oameni. Majoritatea pasagerilor erau chinezi și malaiezieni, iar șase erau australieni. Timp de trei ani, Guvernele Chinei, Malaieziei și Australiei au căutat aeronava și resturile acesteia. Căutările i-au costat aproximativ 160 de milioane de dolari, iar tot ce au găsit au fost doar câteva resturi ale avionului aduse la mal.

Biroul de Siguranță a Transportului din Australia a declarat în raportul final al primei căutări că este inacceptabil ca, în era modernă a aviației, un avion comercial atât de mare să dispară fără urmă.

Compania americană Ocean Infinity, care se ocupă de explorarea oceanelor, urmează să ajute guvernul malaiezian în căutarea ruinelor avionului care a dispărut în mod misterios. Oricine se poate angaja în echipa de căutare.

Potrivit The New York Times, dacă va găsi rămășițele aeronavei, echipa de căutare Ocean Infinity va primi între 20 și 70 de milioane de dolari.

The Seabed Constructor, vasul de cercetare de la Ocean Infinity, recent a părăsit țărmurile Africii de Sud, pentru a începe căutările. Acesta este echipat cu opt submarine fără pilot, care pot scana fundul oceanului până la adâncimi de 6096 km.

În echipamentul de căutare se mai regăsesc două „vehicule subacvatice autonome", care reprezintă dispozitive de înregistrare ce folosesc date geofizice de rezoluție înaltă.

Fluxul de știri
0