Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 180 de localități din Moldova rămân încă în beznă

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova
Abonare
Până vineri la prânz mai rămâneau deconectate de la rețeaua de curent electric încă 181 de localități din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Conform informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică Gas Natural Fenosa, în Moldova mai rămân fără electricitate 181 de localități.

Situația privind realimentarea cu energie electrică a localităților afectate de intemperie s-a îmbunătăţit în seara zilei de joi, 18 ianuarie, când în urma eforturilor depuse de întreprindere s-a reuşit reconectarea a 127 localităţi din totalul de 293.

Rămâne încă dificil accesul la instalaţiile electrice în unele localități din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia. Compania este în continuă colaborare cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale și autoritățile publice locale în persoana consiliilor raionale şi a primăriilor. 

Gas Natural Fenosa în Moldova preconizează ca până la sfârșitul zilei să asigure conectarea consumatorilor la rețelele de tensiune medie.

Compania atrage atenția și asupra numărului mare de rupturi de conductoare –  280 înregistrate la această oră, din care 227 au fost deja localizate.

Fluxul de știri
0