Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Percheziții în nordul țării: Polițiștii nu s-au așteptat la așa ceva

© Photo : Poliția de frontierăPercheziții în nordul țării
Percheziții în nordul țării - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră au descins la domiciliile a trei cetățeni din raionul Briceni, unde au găsit un număr important de arme și cartușe, dar și alte corpuri delicte

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Polițiștii de frontieră, sub coordonarea judecătorului de instrucție, au descins la primele ore ale zilei de 17 ianuarie în satele Grimăncăuți și Pererâta din raionul Briceni, având bănuiala rezonabilă că trei cetățeni din aceste localități ar fi implicați în acțiuni de braconaj cinegetic în zona de frontieră.

Astfel, în gospodăria unui locuitor în vârstă de 40 de ani din satul Grimăncăuți au fost depistate două arme lungi cu glonț, calibru 22 mm și calibru 7.62 mm, și o armă cu țeavă lisă de calibru 12 mm. Totodată oamenii legii au ridicat cinci dispozitive de optică și 101 cartușe de calibru deferit, deținute ilegal. În curtea casei a fost percheziționat și automobilul persoanei suspecte, un Jeep înmatriculat în Polonia. De altfel, proprietarul nu a putut prezenta actele de însoțire ale acestuia. Mai mult decât atât, se presupune că mașina ar fi fost folosită în acțiuni ilegale.

La domiciliul celui de-al doilea suspect, în vârstă de 34 de ani, polițiștii de frontieră au ridicat două arme cu țeavă lisă, 15 cartușe pentru armă de vânătoare și cinci tuburi de cartușe. Totodată, în cadrul perchezițiilor au fost găsite rămășițe ale unor animale vânate — căprioară, mistreț, iepure.

În autoturismul unui tânăr din sat. Pererâta, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat un cartuș de armă de vânătoare, fapt ce îi încriminează bănuitului faptele sale ilicite, menționează Poliția de Frontieră. Conform informațiilor deținute, cetățeanul folosea un Jeep înmatriculat în Marea Britanie, la vânatul ilegal în zona de frontieră.

Toate bunurile au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Fluxul de știri
0