Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună pentru mamele din Moldova. Guvernul va majora indemnizația la naștere

© Pixabay / PublicCoСемья
Семья - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care este propusă majorarea cuantumului indemnizației unice la nașterea copilului, cu 345 lei

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului în Moldova ar putea fi majorat. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care se propune majorarea cuantumului indemnizației unice la nașterea copilului cu 345 lei.

Mamă cu un copil în carucior - Sputnik Moldova
Unele mame vor fi obligate să restituie statului indemnizația de maternitate

Astfel, dacă propunerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi acceptată, atunci mărimea indemnizației unice la nașterea copilului va crește de la 5300 la 5645 lei.

În anul 2018, de indemnizația unică la nașterea copilului vor beneficia circa 35 mii de familii.

Pentru plata indemnizației unice la nașterea copilului în cuantum de 5645 lei, în Legea bugetului de stat pentru anul acesta au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 198,2 milioane de lei.

Fluxul de știri
0