Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surpriză: Grupul Purcari, la bursa din București

© Fotolia / RupbilderБутылки с вином
Бутылки с вином - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul Purcari are mari planuri de extindere în România și Europa Centrală și de Est

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Purcari intenționează să vândă până la 49 la sută din acțiunile sale la bursa din București.

Credit rating agency Standard & Poor's (S&P) has announced it could downgrade Russia's sovereign debt status - Sputnik Moldova
Cum deschizi o afacere, făcând investiții de doar 50 la sută

Grupul Purcari, care deține beciurile de vin Purcari si Bostavan în Moldova, beciurile Ceptura din România, precum și marca de brandy Bardar, intenționează să vândă până la 49 la sută din acțiunile sale la bursa din România.

Acțiunile vor fi vândute ca parte a ofertei publice inițiale (IPO), în urma căreia acționarul majoritar își va reduce cota de la 63,55 la sută la 22,7 la sută.

„Ne dorim să devenim unul din jucătorii principali pe piața vinurilor din Europa Centrală și de Est. În România, aproximativ șase litri de bere și alcool sunt consumate în comparație cu un litru de vin, în timp ce în Polonia acest raport este de 18:1. Avem mult de lucru, mai ales după ce anul trecut am intrat în segmentul vinurilor spumante", a declarat pentru presa locală Victor Bostan, fondatorul și CEO al Grupului Purcari și unul dintre acționarii care doresc să vândă o parte dintre acțiuni.

Reprezentanții Purcari se așteaptă ca propunerea de ofertă publică de acțiuni (IPO), mediată de Raiffeisen și Swiss Capital, să fie finalizată în primul trimestru al anului 2018.

Fluxul de știri
0