Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nivelul de alertă meteo, ridicat. În Moldova se așteaptă o noapte de groază

© Sputnik / Jurij Shestopalov / Accesați arhiva multimediaАномальные морозы в Югре
Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din Moldova au schimbat nivelul de alertă meteo de la cod galben la cod portocaliu de precipitații puternice, intensificări ale vântului și depuneri de lapoviță.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a ridicat nivelul de alertă meteo pe teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea de cod galben de vreme rea a fost schimbată în cod portocaliu de precipitații puternice, intensificări ale vântului și depuneri de lapoviță.

мороз - Sputnik Moldova
Alertă meteo. În Moldova se instalează iarna adevărată cu crivăț și troiene

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii pe aproape întreg teritoriul țării, cu excepția a nouă raioane din nordul țării. 

Astfel, pe o mare parte a teritoriului se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea precipitațiilor va constitui 20-25 litri pe metrul pătrat. 

”Se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s”, avertizează meteorologii.

În opt raioane din nordul țării este menținut codul galben de precipitații și vânt puternic. 

 

Fluxul de știri
0