Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cunoscută jurnalistă din Rusia, întoarsă la Moscova de pe Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaТелеведущая Ирада Зейналова
Телеведущая Ирада Зейналова - Sputnik Moldova
Abonare
O cunoscută jurnalistă din Rusia a fost nevoită să revină la Moscova, după ce i-a fost interzis accesul în capitala Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Cunoscuta jurnalistă din Rusia Irada Zeinalova, care lucrează la postul te televiziune NTV, a fost oprită aseară pe Aeroportul Chișinău, Poliția de Frontieră interzicându-i intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Cazul a avut loc marți seară, însă informația a apărut în presă abia în dimineața zilei de astăzi. Tot aseară, Irada Zeinalova a revenit la Moscova, fapt confirmat pentru Sputnik Moldova de către angajații Poliției de Frontieră.

Instituția a declarat că cetățenei Federației Ruse i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova deoarece aceasta nu ar fi indicat care este scopul vizitei în țara noastră. Jurnalista a ajuns în Moldova cu zborul Istanbul-Chișinău. În timpul controlului, ea a declarat că are planificate un șir de întâlniri cu oficiali din Republica Moldova, însă nu a putut prezenta nici un document care să confirme acest lucru, au comunicat surse din cadrul serviciului de presă al Poliției de Frontieră.

Totodată, reprezentanții instituției au subliniat că nu este vorba de deportare sau de interzicerea accesului pe teritoriul țării noastre.

Jurnalista a fost expediată în Rusa cu primul zbor Chișinău-Moscova.

Nu este pentru prima dată când jurnaliștii ruși nu sunt lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv de la RIA Novosti, REN TV, Life News și alte medii de informare.

Fluxul de știri
0