Ați investit în Bitcoin? Fiți gata să pierdeți totul

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaBitcoin
Bitcoin - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii Bitcoin-elor pot rămâne fără investițiile sale

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Investitorii ar trebui să fie gata să-și piardă toți banii investiți în monedele virtuale.

Acest lucru l-a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, șeful supravegherii pieței europene de valori mobiliare Steven Major, comentând căderea cursului valutar a monedelor criptate.

„Volatilitatea extremă a Bitcoin face utilizarea sa, ca monedă, inutilă", crede Major.

Potrivit portalului Bloomberg, pe 16 ianuarie, rata băncii a scăzut cu 12 la sută — la 12255 de dolari, cel mai mic nivel din 5 decembrie 2017. CoinDesk estimează o scădere cu 14 la sută a ratei de schimb.

“The outcome of the Mt. Gox bankruptcy proceedings will deeply affect the Bitcoin community as a whole,” said Kraken CEO Jesse Powell. - Sputnik Moldova
Societate
Bitcoin, deja ca prenume pentru un nou-născut?

Astăzi, până la 13:10 ora Moscovei, costul unui Bitcoin, potrivit portalului, a fost de 11631 de dolari — cripto-moneda a pierdut 1.3 mii de dolari într-o oră și jumătate.

Publicația menționează de asemenea căderea altor cripto-valute. Astfel, rata de schimb a Ethereum pe 16 ianuarie a scăzut cu 14 la sută — de la 1,2 la 1 mii de dolari.

La începutul lunii ianuarie, rata dobânzii a început să scadă după ce Coreea de Sud și-a anunțat intenția de interzice valuta criptată. Astfel, în noaptea de 11 ianuarie, în urma acestei știri, valoarea cripto-valutei a scăzut cu 11 la sută.

Fluxul de știri
0