Vezi cum trebuie îngrijit un automobil

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaAutomobil
Automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare șofer își dorește ca mașini sa rulată să arate și să meargă „ca din salon"

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Nu trebuie să fii mecanic sau să faci lucruri ieșite din comun pentru a menține automobilul într-o stare bună.

Fiecare șofer ar trebui să înlocuiască piesele automobilului doar de la magazinele autorizate, adică să folosească doar piese originale. Piesele contrafăcute costă mai puțin, dar pot scurta perioada de viață a mașinii.

Filtrele trebuie mereu schimbate la timp. Schimbarea trebuie făcută exact așa cum scrie în manual, indiferent că este vorba despre cel de ulei, de aer sau de carburant.

Motorul trebuie să fie încălzit înainte ca mașina să pornească, mai ales în sezonul rece. Se recomandă ca motorul să funcționeze câteva minute pe loc pentru ca uleiul să ajungă la toate componentele acestuia.

Automobilul trebuie spălat des. Apa îndepărtează contaminanții care duc la apariția coroziunii, astfel vopseaua unui autovehicul spălat periodic va rezista mai mult timp.

Atenție la cutia de viteze. În timpul fiecarei revizii tehnice trebuie verificată cutia de viteze. Ea este una dintre cele mai scumpe piese ale unui automobil. Uleiul trebuie neapărat să fie la nivelul necesar bunii funcționări.

Fluxul de știri
0