Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transnistrenii știu deja cum vor sărbători Boboteaza

© Sputnik / Miroslav RotariКрещение
Крещение - Sputnik Moldova
Abonare
În regiunea transnistreană sunt în toi pregătirile pentru sfânta sărbătoare a tuturor creștinilor ortodocși, Botezul Domnului

TIRASPOL, 16 ian — Sputnik, Irina Leahova. În regiunea transnistreană sunt în toi pregătirile pentru una dintre cele mai mari sărbători creștin-ortodoxe. Sunt amenajate locuri pentru sfințirea apei, pentru scăldat, corturi în care să se încălzeascăcei care vor ieși din apă, bucătprii de campanie și mici piețe improvizate.

La Tiraspol sărbătoarea va începe cu oficierea serviciului divin în toate bisericile.

„Ulterior, pe plaja orășenească centrală va avea loc ritualul de sfințire a apei din Nistru. Orice doritor va putea să se scufunde în copca sfințită. Deja au fost stabilite locurile unde se vor instala corturile pentru încălzire. Acestea vor fi echipate cu dușumele, lavițe, cuiere și sobe", a spus un responsabil din administrația locală.

Calendar Ortodox Crestin 2018 - Sputnik Moldova
Calendar Creștin Ortodox 2018

La Dubăsari scufundarea în apele sfințite ale Nistrului se va produce pe 19 ianuarie, de la ora 12:00 până la ora 15:00, la acvatoriul situat în zona superioară a Hidrocentralei de la Dubăsari. Locuitorii orașului Camenca se vor scufunda în copcile sfințite lângă plaja din localitate. Pentru creștinii din Râbnița scăldătoarea va fi organizată la iazul din satul Șmalena.

„Pentru a facilita coborârea spre apă, va fi montată o scară. Începând din seara zilei de 18 ianuarie, vor fi pregătite corturile încălzite care vor servi drept garderobă, va fi pus la punct iluminatul stradal", au comunicat angajați ai administrației locale din Râbnița.

În locurile unde vor avea loc scufundările în apă de Bobotează vor fi prezenți salvatorii, oamenii legii și medicii.

Fluxul de știri
0