Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizie surpriză a PSD: Cine ar putea veni în locul lui Tudose

© AP Photo / Vadim GhirdaLiviu Dragnea
Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noul candidat propus de PSD pentru funcția de prim-ministru al României este o doamnă

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Viorica Dăncilă este candidatul Partidului Social Democat (PSD) pentru funcția de premier al României, potrivit stiripesurse.ro.

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006, a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă — integrare europeană.

În perioada 1988-2009, Dăncilă a fost angajată la OMV Petrom.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD — Oraş Videle.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.

© Photo : Liber în TeleormanVasilica-Viorica Dăncilă
Vasilica-Viorica Dăncilă - Sputnik Moldova
Vasilica-Viorica Dăncilă

Candidatura lui Mihai Fifor, care în prezent deține funcția de premier interimar, a fost respinsă din cauza unor suspiciuni de legături cu "statul paralel". Fifor a urmat, în 2009, cursurile Colegiului National de Afaceri Interne „Managementul afacerilor interne", Academia de Poliție Al. I. Cuza, precum și cele ale Colegiului National de Apărare „Securitate și buna guvernare".

Fluxul de știri
0