Prima mașină fără volan și pedale

© REUTERS / Kai PfaffenbachAutomobil
Automobil - Sputnik Moldova
Abonare
General Motors reinventează conceptul mașinii autonome

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Gigantul american General Motors a anunțat că până în 2019 intenționează să scoată pe piață mașini care nu vor mai avea nevoie de volan sau pedale.

Президент Социалистической Республики Румыния Николае Чаушеску. - Sputnik Moldova
Ce automobil conducea Nicolae Ceaușescu acum 49 de ani - FOTO

Automobilul va reprezenta noua generație de autovehicule care se conduc singure și care sunt în prezent testate pe drumurile publice din Statele Unite ale Americii.

„Este un moment destul de important în istoria industriei automobilelor", a declarat Dan Ammann, președintele General Motors, pentru The Verge.

Dan Ammann a mai menționat că General Motors va respecta normele de siguranță actuale, inclusiv cu privire la airbag-urile pentru „șoferul pasager".

Gigantul american încearcă să-și depășească competitorii cu un astfel de automobil-robot în care șoferul se va transforma în pasager.

Pe contul oficial de YouTube al General Motors a apărut și un promo-video care prezintă conceptul interiorului mașinii futuriste — bord simetric, fără volan, fără pedale, iar în mijlocul acestuia va fi montant un monitor enorm cu ecran tactil prin care automobilul va primi comenzi de la pasageri.

Fluxul de știri
0