Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova sunt la mare căutare medicii, profesorii și inspectorii MAI

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaȘomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Piața locurilor de muncă vacante în Moldova: sunt căutați medici, profesori, inspectori MAI și lucrători în industria textilă și confecții

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Agenții economici au raportat în prima lună a acestui an la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) 8147 de locuri de muncă vacante. 

Городская ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1760 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt prezentate pentru specialiștii din domeniul sănătății, învățământ și pentru funcțiile de inspector MAI. La mare căutare sunt și persoanele licențiate în finanțe, economie și comerț, ingineri și tehnicieni.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6317 locuri de muncă sau 78 la sută din numărul total de locuri de muncă vacante. Peste 2 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă și confecții. De asemenea, mai mult de 500 de oferte sunt pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale.

Fluxul de știri
0