Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum protejăm patrimoniul cultural-istoric al Chișinăului

© Photo : OldchisinauДом Пронина, Кишинев
Дом Пронина, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 17 ianuarie, la ora 11:00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema „Cum protejăm patrimoniul cultural-istoric al Chișinăului”

Conform evaluării specialiștilor, numeroase obiective care fac parte din patrimoniul cultural-istoric al Chișinăului se află în stare deplorabilă. Altele au dispărut ireversibil, inclusiv din cauza construirii în locul lor a unor blocuri locative noi. Centrul istoric al Capitalei își pierde aspectul inedit.

Care sunt clădirile pe care le-am pierdut deja, care încă mai pot fi salvate, ce trebuie întreprins din partea autorităților municipale spre a păstra măcar ceva din istoria Chișinăului pentru generațiile viitoare. Aceste subiecte vor fi puse în discuție în cadrul conferinței.

Vor participa:

- Sergius Ciocanu, arhitect, doctor în arhitectură;

— Vladimir Tarnakin, istoric, etnograf.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md
Tel.: 079900003.

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0