Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Indiciu important! Ce au în comun cele patru cazuri de gripă

© Facebook / Mihai MoldovanuMihai Moldovanu
Mihai Moldovanu - Sputnik Moldova
Abonare
Patru cazuri de gripă au fost confirmate în țară, până în prezent, dintre care, trei sunt înregistrate în Chișinău
Indiciu important! Ce au în comun cele patru cazuri de gripă

 

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, spune că au fost confirmați cu gripă trei maturi și un adolescent de 12 ani. Niciunul dintre pacienți nu a fost vaccinat, iar în ultima perioadă cei patru au călătorit peste hotare.

„În primul caz este vorba despre o doamnă care s-a tratat la Spitalul de Boli Contagioase pentru Mături și a fost externată. În al doilea caz, este vorba despre o altă o femeie, care a decedat și al cărui caz a fost mediatizat. Iar în al treilea caz, este vorba despre un copil de 12 ani, care, în prezent, se tratează într-o instituție medicală privată din Capitală", a declarat Mihai Moldovanu după ședința serviciilor Primăriei Chișinău.

Mihai Moldovanu spune că femeia care a decedat de gripă s-ar fi adresat prea târziu la medic. Mai mult, această suferea de obezitate, dar și de alte maladii.

„Persoana care a decedat locuia în sectorul Buiucani, în chirie. I-a prescris cineva tratament, dar acesta nu a avut efect. S-a adresat prea târziu la medic și avea și alte maladii. A fost internată în secția de reanimare, în spitalului clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail", dar a decedat. Celelalte persoane s-au adresat la timp pentru ajutor. Toate persoanele au fost peste hotare, în ultima perioadă, inclusiv copilul", a adăugat Moldovanu.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut cu 12% în Capitală, fiind înregistrate aproape 2000 de cazuri noi. Cei mai afectați sunt copiii de până la 6 ani.

Fluxul de știri
0