Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Georgia sărbătorește Ziua Drapelului. Află ce semnifică crucile de pe steag

© FB / Георгий МаргвелашвилиПрезидент Грузии Георгий Маргвелашвили поздравил население страны с Днем государственного флага
Президент Грузии Георгий Маргвелашвили поздравил население страны с Днем государственного флага - Sputnik Moldova
Abonare
După aproximativ o jumătate de mileniu, în 2014 georgienii au revenit la steagul pe care îl foloseau încă în Evul Mediu - iată ce semnifică crucile de pe drapel

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Astăzi în Georgia este sărbătorită ziua drapelului național, informează Sputnik Georgia.

Cu acest prilej, președintele Georgiei i-a îndemnat pe toți cetățenii țării sale să arboreze drapelul Georgiei deasupra caselor.

"Îi îndemn pe toți cetățenii să se alăture acestei inițiative și în mod simbolic să arborăm drapelele deasupra caselor noastre. Totodată, mă adresez și prim-ministrului Georgiei, reprezentanților Parlamentului, conducătorilor instituțiilor de stat să se alăture inițiativei președintelui și să arboreze pe instituțiile de stat drapelul Georgiei”, menționează sursa citată.

Steagul oficial al Georgiei este steagul cu cinci cruci folosit începând cu 14 ianuarie 2004, după o pauză de aproximativ 500 de ani. A fost inițial steagul regatului georgian în Evul Mediu. Crucile semnifică pe Iisus Hristos și pe cei patru evangheliști care au răspândit învățătura creștină în cel patru părți ale lumii.

Fluxul de știri
0