Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize pentru fumători în luna îndrăgostiților

Abonare
Peste două miliarde de țigări vor fuma moldovenii până la sfârșitul lunii iunie. Vorbim despre stocuri produse până în data de 1 ianuarie 2018, și de care agenții economici trebuie să scape cât mai urgent

Primele pachete de țigări cu pictograme și avertismente de sănătate vor apărea în Republica Moldova în luna februarie 2018. Un interviu pe acest subiect a fost realizat de jurnalista Maria Dimineț cu directorul adjunct al Centrului Național de Sănătate Publică, Ion Șalaru.

Producătorii și importatorii produselor de tutun pregătesc noile ambalaje, care vor conține imagini și mesaje dure despre efectele fumatului asupra sănătății. Între timp, autoritățile din sănătate, poliția, inspectorii fiscali și vamali verifică dacă producătorii de tutun, importatorii de tutun și  comercianții respectă legea. Agenții economici care vor comercializa pachete de țigări produse până în data de 1 ianuarie 2018 vor fi sancționați.

"După 30 iunie nu vor fi comercializate țigări fără avertismente de sănătate combinate. Am livrat agenților economici biblioteca electronică de imagini și mesaje. Pictogramele au rezoluțiile necesare, așa că producătorii sau importatorii nu se pot plânge pe imagini distorsionate. Agenții economici au coordonat deja cu Centrul Național de Sănătate Publică imaginile pentru noile ambalaje. De asemenea, există un plan de măsuri pentru combaterea contrabandei cu țigări", a precizat Ion Șalaru.

Potrivit statisticilor, moldovenii fumează, anual, 4,5 miliarde de țigări.

 

 

Fluxul de știri
0