Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce aer respirăm în Chișinău

© Sputnik Кишинев, 30 декабря, 2017
Кишинев, 30 декабря, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 12 ianuarie, ora 10:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Chișinău – Astana – Bișkek – Minsk cu tema: „Ecologia Chișinăului. Ce aer respirăm?”

Conform datelor Organizației Meteorologice Mondiale, concentrația bioxidului de carbon în atmosfera Terrei a atins cel mai înalt nivel din ultimii 800 mii de ani. Cauza principală a creșterii concentrației de CO2 în atmosferă este activitatea omului. În ultima vreme marile orașe se confruntă cu probleme ecologice serioase din cauza numărului mare de automobile. În Chișinău poluarea aerului este o mare problemă.

Participanții la videoconferință vor discuta despre situația privind poluarea aerului în orașele în care locuiesc, despre posibilele metode de combatere a acestui fenomen. Totodată, vor fi abordate și alte probleme actuale ce țin de ecologie.

Vor participa:

La Chișinău:
— Dumitru ARION, președintele Asociației Obștești „Viitorul Verde".
La Astana:
— Musagali DUAMBEKOV
, președintele Academiei Internaționale a Ecologiei, doctor în științe tehnice, profesor.
La Bișkek:
— Baktâgul STAKEEVA,
inginer-ecolog;
— Maria KOLESNIKOVA,
directorul Mișcării Ecologiste „MoveGreen".
La Minsk:
— Evgheni LOBANOV
, directorul întreprinderii nonguvernametale necomerciale „Centrul soluțiilor ecologice", conducătorul programului privind substanțele și deșeurile chimice.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md
Tel.: 079900003.

Videoconferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0