Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cine va conduce stafful electoral al lui Vladimir Putin

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил свой предвыборный штаб в Москве
Президент РФ В. Путин посетил свой предвыборный штаб в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost făcute publice numele persoanelor care vor conduce campania electorală a candidatului pentru funcția de președinte al Rusiei, Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Șeful Centrului "Rogaciov", Aleksandr Rumeanțev, directorul companiei KamAZ, Serghei Kogoghin, și șeful centrului educațional pentru copii dotați „Sirius", Elena Șmeliova, au devenit copreședinți ai staffului electoral al candidatului Vladimir Putin, care și-a anunțat participarea în alegerile prezidențiale din 2018, anunță RIA Novosti.

Miercuri Putin și-a vizitat sediul de campanie din Moscova, care se află în Gostinyi Dvor. După o discuție cu voluntarii care se ocupă cu verificarea semnăturilor, președintele s-a întreținut, confidemțial, cu Rumeanțev, Kogoghin și Șmeliova. El a ținut să le mulțumească pentru acceptul de a se implica în această activitate "informală" și „importantă".

"Dacă ea va deveni una formală, nu va mai fi una eficientă", a subliniat Putin. De asemenea, el i-a îndemnat pe colaboratorii staffului „să acționeze strict în limitele legii".

În același timp, jurnalistul Andrei Kondrașov, a anunțat că va îndeplini funcția de secretar de presă al staffului electoral. Kondrașov este autorul câtorva filme documentare, precum "Crimeea. Calea spre Patrie", dedicat evenimentelor din primăvara anului 2014.

​În Rusia, candidatul din partea unui partid politic poate fi propus în urma unei decizii a congresului. Candidații independenți au nevoie de un grup de inițiativă, format din cel puțin 500 de persoane, iar pentru înregistrarea oficială sunt necesare cel puțin 300 mii de semnături de susținere din partea cetățenilor cu drept de vot.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018. Campania electorală a început oficial pe 18 decembrie.

Fluxul de știri
0