Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Minori cercetați penal

Criminali reţinuţi de poliţişti
Criminali reţinuţi de poliţişti - Sputnik Moldova
Abonare
Câțiva minori sunt cercetați penal pentru furt din locuințe și garaje

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Oamenii legii din Capitală au reținut și documentat un tânăr de 19 ani și trei minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani.

Автомобильные воры - Sputnik Moldova
Societate
Ingeniozitatea hoților nu are limite: Cum te pot lăsa aceștia fără automobil

Ei sunt sunt cercetați penal pentru pătrunderea în mai multe locuințe și garaje, de unde au sustras bunuri. Prejudiciul cauzat este estimat la 80000 de lei.

Polițiștii au constatat că bănuiții ar fi pătruns în cel puțin 6 locuințe și 11 garaje, forțând lacătele de la uși și geamuri. Furturile au avut loc în perioada septembrie 2017 — ianuarie 2018.

Respectiv, polițiștii au depistat lucrurile furate, care au fost vândute unor persoane la prețuri reduse. În acest context, au fost inițiate mai multe cauze penale pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 6000 de lei la 20000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau privațiune de libertate până la 4 ani.

Întrucât bănuiții sunt minori, ei sunt cercetați penal în stare de libertate. De asemenea, oamenii legii întreprind măsuri speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context Politia Capitalei recomandă cetățenilor să-și asigure bunurile personale corespunzător și să respecte măsurile de siguranță antifurt.

Fluxul de știri
0