Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenţie: Produse pentru copii cancerigene. Compania, dată în judecată

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O cunoscută companie americană, care în România controlează o treime din piaţa produselor de îngrijire pentru copii, a fost dată în judecată, fiind acuzată că nu a avertizat consumatorii că anumite produse pot cauza cancer. Recent, compania a pierdut un alt proces intentat împotriva acesteia

BUCUREŞTI, 11 ian — Sputnik, Doina Crainic. Compania americană Johnson & Johnson nu a reușit să scape de un alt caz în care i s-a intentat proces, caz care are legătură cu utilizarea unui produs al acestei companii: pudra de talc bebeluşi, care cauzează cancer.

Un judecător din Missouri a respins argumentele companiei Johnson & Johnson, potrivit cărora orașul Saint Louis nu avea competența de a audia plângerile mai multor reclamanţi împotriva acesteia. Acţiunea în justiţie, iniţiată de 59 de reclamanți, a fost intentată în Missouri. J&J a ştiut de zeci de ani că pudra de talc provoacă apariţia cancerului ovarian.

Juraţii au pronunţat deja șase verdicte împotriva companiei, care trebuie să plătească daune de la 72 până la 400 de milioane de dolari. Pericolele sunt atât de evidente, încât chiar și distribuitorul produselor J&J conţinând pudră de talc a început să plaseze notiţe de avertizare despre asocierea cancerului cu utilizarea pudrei de talc produsă de companie.

Din fericire, judecătorul din Missouri a luat decizia de a forța compania să fie supusă mai multor interogatorii judecătoreşti.

Potrivit companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, în România, piaţa produselor de îngrijire pentru bebeluşi este dominată de multinaţionale, iar Johnson & Johnson România controlează o treime din această piaţă.

 

Fluxul de știri
0