Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorin Chirtoacă a mai avut o tentativă de a pleca din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, aflat sub control judiciar, a mai avut o tentativă de a părăsi hotarele țării

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au respins astăzi cererea primarului suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, de a părăsi hotarele Republicii Moldova. 

Chirtoacă se află sub control judiciar, fiind învinuit în dosarul parcărilor cu plată de corupere pasivă şi trafic de influenţă în variantă agravată. 

Acesta a solicitat astăzi ca instanța să-i permită să plece în perioada 1-4 februarie, la Strasbourg, unde este invitat la un eveniment organizat de Congresul Puterilor Locale și Regionale. 

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi informații despre Dorin Chirtoacă. Ce au decis judecătorii

Judecătorul a respins solicitarea lui Chirtoacă, pe care a calificat-o ca nefondată. 

În luna decembrie, instanța de fond i-a permis lui Chirtoacă să părăsească țara pe o perioadă de patru zile, în intervalul 13 – 17 decembrie, pentru a fi prezent la înmormântarea ultimului monarh al României, Mihai I.

Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată în cadrul proiectului parcărilor cu plată. Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă urma să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

Pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal în care acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0