Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descoperire revoluționară: cum poate fi încetinit procesului de îmbătrânire

© REUTERS / Damir Sagolj78-летняя участница конкурса красоты "Грандбикини" для людей старше 55 лет в Тяньцзине, Китай
78-летняя участница конкурса красоты Грандбикини для людей старше 55 лет в Тяньцзине, Китай - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii au elaborat un complex simplu de exerciții care fortifică inima și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire a organelor de importanță vitală

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Cercetătorii de la Centrul de Medicină al Universității din Texas consideră că pentru combaterea cu succes a procesului de îmbătrânire este suficientă exercitarea unui efort fizic mic, însă constant. Exercițiile recomandate de savanții din Texas, cu ajutorul cărora poate fi menținută mai mult timp activitatea normală a sistemului cardiovascular în general, presupun inclusiv un curs de lecții cu durata de o săptămână.

Printre acestea se numără o ședință de gimnastică respiratorie care permite obținerea unei frecvențe maxime a contracțiilor cardiace în 4 minute, după care urmează 3 minute de repaus. Exercițiul se efectuează în patru etape.

Conform rezultatelor studiilor desfășurate timp de doi ani, oamenii în vârstă care aplică acest sistem au demonstrat cei mai înalți indicatori în privința funcționării sistemului cardiovascular.

În 75% dintre cazuri, persoanele care au depășit vârsta de 65 de ani au încetat să mai sufere de căderi de presiune arterială, iar elasticitatea vaselor a crescut cu 30%.

Fluxul de știri
0