Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care sunt prioritățile noului vicepremier pentru Reintegrare

© Sputnik / Miroslav RotariВице-премьер по реинтеграции Кристина Лесник
Вице-премьер по реинтеграции Кристина Лесник - Sputnik Moldova
Abonare
Implementarea celor patru protocoale, semnate de reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului pe 25 noiembrie 2017, la Tighina, reprezintă o prioritate pentru noul vicepremier pentru Reintegrare
Care sunt prioritățile noului vicepremier pentru Reintegrare

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a anunțat că în perioada imediat următoare va fi realizat un caiet de sarcini care va sta la temelia procesului de punere în aplicare a documentelor date.

„Pentru perioada imediat următoare ne vom focusa pe implementarea protocoalelor semnate în 2017, fiindcă nu putem avea doar documente semnate. Este important să fim în interesul cetățeanului, să demonstrăm că avem capacitatea să implementăm documentele semnate. De aceea, cu colegii, vom elabora o agendă de implementare cu ajutorul căreia să asigurăm aceste procese", spune vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Cristina Lesnic spune că se va întâlni cu reprezentanţii politici ai Tiraspolului chiar săptămâna viitoare, la Paris.

„Următoarea ședință va avea loc săptămâna viitoare, este vorba de platforma APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), sub egida Consiliului Europei și, posibil, cu reprezentanții politici ne vom vedea săptămâna viitoare, la Paris", a adăugat Cristina Lesnic.

Amintim că reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au semnat pe 25 noiembrie 2017 patru protocoale.

Documentele vizează garanții în ceea ce privește activitatea celor opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană, accesul ţăranilor la propriile terenuri agricole aflate după traseul Dubăsari-Tiraspol, apostilarea diplomelor emise de universitățile transnistrene și restabilirea telefoniei fixe și mobile între cele două maluri ale Nistrului.

Fluxul de știri
0