Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sar capete la Institutul Mamei și Copilului. Trei angajați au fost demiși

© Photo : UNFPA MoldovaSergiu Gladun
Sergiu Gladun - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Secției Ginecologie din cadrul Institutului Mamei și Copilului, moașa principală a secției și o asistentă medicală au fost demiși
Sar capete la Institutul Mamei și Copilului. Trei angajați au fost demiși

Decizia a fost luată de conducerea Institutului Mamei și Copilului în urma anchetei interne efectuate, după ce o tânără din Anenii Noi s-a plâns că a fost lăsată să avorteze singură într-un WC al instituției.

Potrivit directorului Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, în urma anchetei interne, dar și a celei realizate de reprezentanții Ministerului Sănătății, au fost depistate mai multe abateri de la normele de etică și deontologie.

„Anchetă internă a depistat aceleaşi încălcări pe care le-au depistat reprezentanții Ministerului Sănătății. Cu regret, în cadrul Secției Ginecologie au fost admise un șir de încălcări și abateri grave de la normele de etică și deontologie, precum și încălcări de la regulament. Îl sancţionăm prin concediere pe șeful Secției Ginecologie și pe sora principală a secției. Eliberăm din funcție pe soră medicală care a fost de gardă în noaptea de 13 spre 14 decembrie, sancţionăm prin mustrare aspră pe medicul de gardă obstetrician-ginecolog care a fost în acea noapte de serviciu și sancționăm prin mustrare aspră pe directorul Centrului Prenatal"; a declarat directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că, săptămâna trecută, o tânără de 19 ani din Anenii Noi s-a plâns pe o rețea de socializare că a trecut prin momente de groază la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, unde a fost internată pentru a avorta, din cauză că bebelușul de 21 de săptămâni ar fi avut mai multe malformații.

Fluxul de știri
0