Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai. Cum puteţi lua parte la eveniment

© AFP 2023 / Daniel MIHAILESCUFuneraliile Regelui Mihai I
Funeraliile Regelui Mihai I - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Familia Regală anunţă parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României. Când va avea loc.

BUCUREŞTI, 9 ian — Sputnik, Doina Crainic. Parastasul de 40 de zile de la trecerea la Domnul a Regelui Mihai I al României va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 12, la Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeș, anunţă Casa Regală.

Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova
Ambasada rusă a coborât steagurile în semn de doliu pentru regele Mihai

Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia slujba de pomenire. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.

Sursa citată mai precizează că Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic va fi însoțit de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Caliopie.

De asemenea, vor lua parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.

Sunt aşteptaţi toți cei care doresc să ia parte la acest eveniment în memoria Regelui, însă la rugăciunea de la mormânt va avea acces doar Familia Regală.

Fluxul de știri
0