Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova demarează o nouă reformă școlară, deci vom avea o nouă criză

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaУчебный класс
Учебный класс - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova demarează o nouă reformă școlară, iar asta presupune o nouă criză în învățământ

Unii își pun speranțe în reforma școlară care a fost anunțată la sfârșitul anului 2017, în timp ce alții sunt sceptici, constată editorialistul Sputnik Fiodor Larionov.

Monica Babuc - Sputnik Moldova
Reforma învățământului. Ce discipline vor fi excluse din programa școlară

"Care sunt principiile de bază ale reformei? Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cele mai multe schimbări vor fi operate în învățământul liceal. Ministerul planifică să reducă numărul de ore în licee, pe săptămână, de la 31 la 28. Numărul obiectelor obligatorii va fi redus la 6, la alegere, în funcție de profil — umanitar sau real. Alte trei obiecte vor fi alese de fiecare elev în parte. Se pare că, la momentul demarării reformei, experții așa și nu au o părere comună asupra momentului-cheie: numărul obiectelor de studiu în noul curriculum", constată Fiodor Larionov în editorialul său.

Ce notă dă expertul acestei inițiative a Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, aflați din materialul publicat de acesta pe ru.sputnik.md.

 

Fluxul de știri
0