Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Iohannis, tot mai contestat

© Photo : Facebook / Klaus IohannisKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Un celebru politolog îl atacă dur pe Iohannis. Acesta susţine că preşedintele nu este interesat de problemele reale ale României

BUCUREŞTI, 9 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Distracţia de la schi a preşedintelui Klaus Iohannis a fost taxată dur de politologul Vladimir Tismăneanu.

„Ţara arde şi baba schiază" îşi începe politologul postarea de pe pagina sa de socializare, atacându-l în plex pe Klaus Iohannis, care a fost, sâmbătă, la schi, în Munţii Sureanu, în judeţul Alba.

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Cristoiu: De ce Iohannis nu e Putin, iar Biserica nu-și recunoaște martirii?

Timăneanu este de părere că momentul ales de Iohannis pentru a se bucura de vacanţă este total nepotrivit, în condiţiile în care „în România, o spun toate marile ziare occidentale, se desfăşoară un atac concentrat, de tip puci parlamentar permanent, împotriva statului de drept".

Politologul face o comparaţie, peste timp, între acest moment şi vizita generalului de Gaulle în România, de acum 50 de ani, în aprilie 1968. Este momentul începerii revoluţiei studenţeşti care a intrat în istorie sub numele de Mai 68.

„Sorbona fierbea. Generalul şi-a continuat imperturbabil triumfalul turneu în compania lui Ceauşescu, iar presa franceză a tradus un faimos proverb românesc în felul următor: „Le pays brule et la baba se peigne" („Ţara arde şi baba se piaptănă" — n. Georgiana Arsene)".

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, sâmbătă, în timp ce aştepta la rând ca să urce cu telescaunul în vârful unei pârtii de pe domeniul schiabil Sureanu.

El a mai fost prezent aici şi anul trecut.

Fluxul de știri
0