Impresionant: Ultima faptă a lui Mihail Zadornov înainte de a trece la Domnul

© Sputnik / Валерий Левитин / Accesați arhiva multimediaСатирик Михаил Задорнов
Сатирик Михаил Задорнов - Sputnik Moldova
Abonare
Scriitorul satiric Mihail Zadornov a trecut astăzi în lumea celor drepți, însă ceea ce a făcut acum două luni a uimit o lume întreagă

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik, Cezar Salagor. Scriitorul satiric rus Mihail Zadornov a trecut la cele veșnice, la vârsta de 69 de ani, în data de 10 noiembrie 2017. În toamna anului 2016 el a aflat că suferă de cancer cerebral.

Țigarete - Sputnik Moldova
Șocant: Țigările ușoare provoacă cel mai agresiv cancer la plămâni

Artistul a postat atunci un mesaj pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Vkontakte, în care anunța că își contramandează mai multe concerte din cauza bolii grave depistate.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni din viața scriitorului este cu adevărat o minune. Și, probabil, această perioadă grea și plină de suferințe, a fost în același timp și cea mai importantă din viața sa, deoarece s-a împăcat cu Dumnezeu. Zadornov a fost într-adevăr un mare artist. Însă acum, după ce a trecut la cele veșnice, el ar putea deveni cu adevărat un exemplu demn de urmat.

Pe data de 5 noiembrie, preotul Andrei Novikov a postat pe pagina sa de Facebook, la rugămintea rudelor și prietenilor artistului, un mesaj în care anunță că, acum două luni, artistul s-a convertit de la neopăgânism la Ortodoxie.

”Iubiți frați și surori, astăzi, la rugămintea rudelor și prietenilor lui Mihail Nikolaevici Zadornov, i-am făcut Taina Sfântului Maslu. Acum două luni, Mihail Nikolaevici s-a pocăit în fața lui Dumnezeu săvârșind Taina Mărturisirii în Catedrala Kazan din Moscova. Cea mai grea perioadă a vieții sale el o trăiește ca un adevărat creștin ortodox care s-a împăcat cu Sfânta Biserică. Rugați-vă pentru robul lui Dumnezeu Mihail, pentru ca să-i ierte Milostivul Dumnezeu anii în care a cochetat cu păgânismul. Postez acest mesaj cu acordul celor mai apropiate rude ale lui Mihail Nikolaevici”, a scris părintele Andrei.

Mihail Zadornov a fost un scriitor satiric, umorist și actor. El s-a născut pe 21 iulie 1948 în orașul Jurmala, Letonia. În anul 1974 a absolvit Institutul de Aviație din Moscova, specialitatea — "inginer-mecanic". A început să publice în același an. Ulterior, a ocupat funcția de șef al secției satiră și umor la revista "Yunosti"(Tinerețea).

Însă a devenit cu adevărat popular peste doi ani, în anul 1982, când a debutat la TV în calitate de prezentator al emisiunilor "Anșlag" și "Smehopanorama".

Fluxul de știri
0