Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Faceți plinul astăzi, pentru că mâine va fi deja târziu

© SputnikPompa
Pompa - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanți, valabil pentru următoarele două săptămâni

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Începând cu data de 10 ianuarie, vom plăti mai mult pentru alimentarea automobilului — combustibilul se scumpește cu aproape 70 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanți, valabil pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, prețul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăși 18 lei și 22 de bani — un plafon majorat cu 68 de bani în comparație cu luna precedentă când prețul stabilit a fost de 17 lei și 54 de bani.

Un litru de motorină va fi comercializat la un preț care nu va depăși suma de 16 lei și 32 de bani —  mai mult cu 60 de bani comparativ cu decembrie 2017.

Iată cum argumentează ANRE argumentează majorarea tarifelor plafon:

„ANRE anunță că prețurile plafon pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale, stabilit începând cu 10 ianuarie 2018, va include noile accize pentru anul curent în conformitate cu Codul Fiscal.

De la 1 ianuarie curent, acciza pentru o tonă de benzină a crescut de la 4560 lei la 4961 lei (cu 8,79% comparativ cu anul 2017) și pentru o tonă de motorină de la 1926 lei la 2092 lei (cu 8.62% comparativ cu anul 2017).

În acest context, anunțăm că majorarea pentru perioada de calcul a prețurilor plafon se datorează atât creșterii prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, cât și modificării cotei accizelor pentru benzină și motorină.”

Fluxul de știri
0