Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro cedează dramatic în fața leului. Cum se modifică miercuri cursul valutar

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Euro înregistrează o cădere dramatică în fața leului moldovenesc. Ce se va întâmpla mâine la casele de schimb valutar din Moldova.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a afișat cursul de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 10 ianuarie. 

Potrivit ratelor de schimb stabilite de BNM pentru ziua de miercuri, leul moldovenesc capătă multă încredere în fața monedei euroropene. 

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Ce s-a întâmplat cu leul moldovenesc în anul care se încheie

Astfel, un euro va costa miercuri 20,37 de lei moldovenești sau cu 19 bani mai puțin decât marți, când moneda europeană a putut fi procurată cu 20,56 de lei.

Un dolar american va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 17,07 lei sau cu un bani mai mult decât pe data de 9 ianuarie.

Hrivna ucraineană rămâne la aceiași valoare – 60 de bani.

Leul românesc va putea fi cumpărat miercuri cu 4,37 lei moldovenești sau cu 6 bani mai puțin decât în ziua precedentă.

Rubla rusească va costa miercuri la casele de schimb valutar din Moldova 30 de bani.

Pentru anii 2018-2020 se prognozează o depreciere ușoară a monedei naționale. Astfel, cursul de schimb mediu anual va evolua de la 17,68 de lei, în 2018, până la 18,50 de lei pentru un dolar american în anul 2020.

Fluxul de știri
0